ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Víkendovka v Opatově

Zveřejněno: 20. 11. 2017
  V pátek 10.11. jsme se s mládeží z farnosti na Křenové vydali na víkendovku na faru v Opatově, kde byl v roce 2016 farní tábor. Sraz byl na faře kde nám Vašek vzal kufry, aby jsme je nemuseli tahat 2 km z autobusu na faru. Přijeli jsme poměrně pozdě večer asi okolo šesté hodiny. Na faře už na nás čekal náš šikovný kuchtík František Malík, který nám zpříjemňoval celý pobyt jeho kulinářským umem. Spolu s Fandou na faře čekal i náš ochotný a velice šikovný řidič Vašek Buchta. Na večeři byla výtečná česneková pomazánka.
Celý víkend jsme se zabývali hendikepy. Hráli jsme hry, kdy jsme byli slepí, módní policie nebo pojídali citrón, aby nebylo poznat kdo ho má v puse. Také jsme se koukali na úžasný slavný film Nedotknutelní, který je o Filipovi, jenž má hendikep ochrnutí od krku dolů. Film jsme si rozebrali a šli spinkat.
 
 
Ráno jsme se probudili a čekala na nás výborná snídaně. Po snídani začal Fanda připravovat oběd, my jsme se mezitím dívali na "přednášku" o pánovi, který se narodil bez rukou i nohou a hráli na schovku. A protože​ je fara velká byla to legrace. V 11 hodin, jsme se vydali na rozhlednu Mařenka, vzdálenou 9 km. Cesta byla dlouhá ale zábavná. Vyšli jsme na rozhlednu, kochali se výhledem, mrzli a fotili se. Na zpáteční cestě, jsme byli všichni unavení a zmrzlí, tak náš zachránce Vašek doběhl pro auto a vrátil se pro nás a my jsme zatím čekali na kraji lesa. Všechny nás odvezl zpět na faru do tepla a první naše kroky mířily do místnosti s vyhřívanou podlahou.
Jakmile jsme se zahřáli a vypili teplý čaj, dali jsme si oběd. Následně jsme umyli nádobí a vyzkoušeli si pomoci hry, jaké to je být slepcem. Hra byla zajímavá a něco nového nás naučila. Po hře jsme si dali večeři a šli spát.
  Neděli jsme započali mší svatou v místním kostele naproti fary. Sbalili jsme si kufry, rozebrali zbylé jídlo pomocí dražby a jeli na vlakové nádraží. Do Brna jsme přijeli za tmy. Na faře jsme čekali na Vaška, Fandu a Erika, kteří jeli autem. Mezitím jsme hrálí na schovku potmě.

Víkendovka se všem moc líbila a všichni se těšíme na další akce.

Lucka Osvaldová a Kristýna Šujanová
Předchozí víkendovka
Předchozí měsíc  Říjen 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31