ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Co bylo náplní tábora?

Zveřejněno: 14. 9. 2018

Letošní letní tábor odehrávající se v termínu od 4.8. do 11.8. se odehrával na faře ve Velkých Losinách, která sloužila jako sanatorium pro děti nakažené nebezpečnou nemocí - Lenorou. Poměrně nudný pobyt mezi doktory a pečovateli se ale ukázal jako velké dobrodružství v tajemné zemi Larnii, kde spolu s rozličnými tvory bojovali proti nespravedlivé vládě zlého lorda Papalarda.
 
Děti si vyzkoušeli spoustu zajímavých věcí. Naučili se kouzelný tanec, který je přenesl do Larnie. Vypátrali únosce gepardice Lagemy. Setkali se s rodinou bobrů, kteří je nechali vyzkoušet všechny důležité lidské vlastnosti. Odvážně se vydali vstříc tmě plné příznaků během noční hry. Ve středu se vydali na celodenní výlet do Jeseníků a pokud vedoucí dobře počítali, vrátili se všechny.
 
 
Hry samozřejmě nebyly jedinou náplní tábora. Děti zde byly vedeny k modlitbě a úctě k Bohu. Pravidelně s nimi vedoucí diskutovali na téma jejich vztahu k víře. Nejen tímto způsobem se ale děti zapojovali do duchovního života tábora. S nadšením ministrovali a účastnili se mší svatých. Každý večer je ke spaní pak doprovázela večerní modlitba. V závěru celého táborového týdne si pak dokonce obnovili spolu s vedoucími svůj křestní slib.
 
Týden uběhl velmi rychle a to jak pro vedoucí tak pro děti. Zakončen byl velkou dětskou diskotékou, které se s nadšením zúčastnili i starší a vedoucí. Děti za svoji snahu dostali hmotné odměny. Z Velkých Losin si pak kromě zážitků a prožitých dobrodružství přinesli i vlastnoručně vyrobené svíce. Společně pak celé dobrodružství ukončili závěrečnou mší ve farním kostele na Křenové.
Alois Brzobohatý

 


 
Jak vypadaly naše předchozí tábory?

CHARVÁTY 2017
 
 
 
Předchozí měsíc  Říjen 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31