ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Farní pouť ke svaté Zdislavě

Zveřejněno: 2. 7. 2020
Dne 20. 6. jsme se vydali já, máma a Káťa na farní pouť. Ze zastávky Životského jsme jeli autobusem do Jablonného v Podještědí. Samozřejmě jsme zastavovali na benzínkách, abychom si odpočali. Až jsme dojeli do Jablonného, tak jsme šli ke studánce svaté Zdislavy. Tam jsme si napustili vodu a pokračovali jsme k bazilice. Tam byla prohlídka baziliky s návštěvou hrobu svaté Zdislavy.
Tam jsme se pomodlili a pak jsme šli na mši svatou do baziliky. Po mši jsme si koupili suvenýry a šli jsme posedět k pohoštění, které nám připravili dominikáni. Poté jsme pokračovali v cestě na ubytování. K večeři byl řízek, ale Káťa měla smažený sýr a byl fakt hóóódně tlustej. K přechodu na druhou budovu, kde bydlela Maruška s babičkou byla půda a fakt hodně hezký most s posezením. Večer jsme slyšeli, jak někdo hrál na klavír a šli jsme se s Maruškou a Káťou podívat. Ty dvě holky (já se omlouvám, jestli se Vás dotknu, ale už si nepamatuju, jak jste se jmenovaly) tam hrály moc hezký písničky. Stála jsem tam a zírala. Potom jak odešly, tak jsme tam hráli. Potom přišla i mamka a Maruščina babička a Káťa si šla pro kytaru a zpívaly jsme písničky až do večerky.
V neděli 21.6. ráno před snídaní jsme šli do kaple na ranní modlitbu. Bylo to tam vážně HOOODNĚ HEZKÝ. Poté jsme se vydali na snídani. Byl loupáček s máslem a borůvkovou, nebo jahodovou marmeládou v těch malých kapslích. Po snídani jsme jeli autobusem na hrad Lemberk. Tam byla mše, prohlídka a potom následovala cesta ke studánce a pak jsme jeli do Jablonného na oběd. Měli jsme na oběd buď vepřoknedlozelo, nebo kuřecí plátek s rýží. Poté jsme už opravdu jeli domů.
Anna Marie Blaháková
 
Předchozí měsíc  Říjen 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31