ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Záchrana planety Xandar - farní tábor 2021

Zveřejněno: 19. 9. 2021
V sobotu 7. srpna se 31 odvážných strážců vydalo zachránit planetu Xandar před zničením. Po přistání na Xandaru, museli nejprve projít kontrolou, při které jim byla zkontrolována víza, místo ubytování a totožnost. Po seznámení s Xandariánci jsme si poslechli pravidla pobytu, a protože jsou místní obyvatelé dost velcí perfekcionisté, každý den jsme dodržovali přesně stanovený denní režim. 
 Každé ráno nám začalo krásným kytarovým budíčkem, o který se nám postarala Káťa s Aničkou. Následovala rozcvička, při které strážce nikdo nešetřil a ti se díky tomu pořádně probudily na ranní modlitbu. Tu jsme vždy začali písničkou a poté jsme děkovali Pánu Bohu za nový den, do kterého jsme se právě probudili. Otec Petr modlitbu předříkal a my jsme ji opakovali. Všichni se soustředili a uvědomovali si tak naplno svá slova. Každé dopoledne jsme si také poslechli příběh, který nám otec Petr přečetl, a který byl příkladem nějaké lidské vlastnosti, např. soudržnosti či poctivosti. Následně jsme s dětmi v jednotlivých skupinkách vymýšleli odpovědi na předem stanovené otázky a všechny naše nápady si nakonec odprezentovali. Musím říct, že se děti velmi snažily a odpovídaly na otázky uvědoměle, svědomitě a zapojily se i ti nejmenší! 
 Před obědem jsme měli odlišný dopolední program. Stavěli jsme vesmírné lodě, vymýšleli pokřiky, navštívili školu kryloriánských dovedností, nebo jsme pomohli s úklidem fary a okolí. Naopak odpolední program, který navazoval na polední klid, jsme věnovali získání orbu a záchraně Xandaru. Každý den jsme museli se strážci překonávat nástrahy a výzvy, které byly občas nesnadné. 
 Hned v neděli na nás čekal první úkol, a to útěk z vězení. Strážci se museli vypořádat s vězeňskou mafií, zneškodnit nepřátele a vyhnout se laserům. V pondělí jsme se vydali hledat ztracený orb, který nám přes noc někdo odcizil. Stopy vedly ke Sběrateli, který orb skutečně měl, ale byl ochoten ho pouze vyměnit. 
Museli jsme proto odletět na planetu Kvasar 2034, kde právě probíhal vesmírný veletrh, na kterém jsme pro Sběratele museli sehnat Intergalaktickou křišťálovou kouli. Když jsme ji na veletrhu po dlouhém pátrání našli a získali, objevila se další výzva. Při zpáteční cestě se nám poškodilo čidlo lodi. 
Museli jsme tedy nouzově přistát a lodě opravit, protože bylo velmi nebezpečné s nimi letět dál. To nás však zdrželo natolik, že jsme místo rychlé výměny Intergalaktické křišťálové koule za orb, našli vážně raněného Sběratele bez orbu. Čas nás tlačil, Sběratel byl zraněný a otázka kde je orb byla pokládána čím dál častěji. V tuhle chvíli bylo nejdůležitější držet za jeden provaz, a hlavně se nevzdát! Spojením všech našich sil, jsme v pátek konečně orb našli a naše mise na planetě Xandar byla u konce. 
V průběhu týdne jsme se také vydali na výlet do nedalekého Ronova, kde jsme mohli slavit mši svatou v krásné kapli sv. Antonína Paduánského. Cestou jsme hráli hry a užili si plno legrace. Večer jsme stihli i táborák, stezku odvahy, návštěvu kasina na Kvasaru 2034 či plnit úkoly ve formě galabobů. Získat galaboba nebylo vůbec jednoduché, ne však nemožné, a protože jsou strážci šikovní a odhodlaní, pustili se do plnění úkolů hned po jejich zadání. Celý den jsme poté společně ukončili večerní modlitbou, při které jsme poděkovali za uplynulý den a nesmíme zapomenout ani na mši svatou, kterou jsme vždy slavili ve farní kapli. 
Na závěr bych ještě jednou chtěla moc poděkovat všem vedoucím za věnování se dětem i přes občasné vyčerpání, kuchařkám za každodenní starost o malé i velké táborníky, otci Petrovi za záštitu tábora a nakonec dětem, bez kterých by to vůbec nešlo a také za energii, kterou nám vraceli. Myslím, že jsme si tábor všichni moc užili a už teď se těšíme na další!
Kristýna Šujanová
 
 
 
 
 
Předchozí měsíc  Říjen 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31