ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

A přece to stálo za to

Zveřejněno: 30. 4. 2024

   Zkoušel jsem několikrát otce Petra přemluvit, abychom nemířili na pouť do Boleslavi, ale vybrali něco jiného poblíž, a hlavně na Moravě. Vždyť tady máme tolik duchovního bohatství, nač tedy marnit časem a jet na pouť až do Prahy... Nakonec ale musím říci, že mě putování z Prahy k prvnímu hrobu svatého Václava opravdu nadchlo.

   Nevím, zda to bylo tím, že cestou bylo dost míst k zastavení a dokoupení potravin či něčeho dobrého k pití, nebo zda k dobré náladě v našem kolektivu přispěla právě ukončený zápas a výhra AC Sparty nad Baníkem 4:3. Nicméně počasím to určitě nebylo. Kromě blesku a záplav nás potkalo vše, chvíli padaly malé kroupy, jindy zase pršelo. A kdybychom měli ten silný vítr v zádech, mohli bychom být v Boleslavi ještě v poledne.

   Na cestu jsme se vydali s našimi dětmi na koloběžkách a nakonec jsme nelitovali. Skláním svůj obdiv přede všemi, kteří došli do Boleslavi pěšky, ať už byli jakéhokoliv věku.

   Prohlídka Staré Boleslavi byla pro mne velkým obohacením jak z odborného kulturně historického pohledu, tak pohledu duchovního. Slavení liturgie v místě zavraždění svatého Václava zkrátka zůstane v paměti. Boleslav stojí za to vidět, stojí za to navštívit místo, kde bratr bratru vrahem a kde se nakonec také pro nebe zrodil mučedník svatý Václav. Svatý Václave, oroduj za nás.

Jiří Šťasta

Pouť Via Sancta Mariana

Předchozí měsíc  Září 2024  Následující měsíc
PO ÚT ST ČT SO NE
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30